21:32 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  27712

  Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA au anunțat că investighează rapoarte despre probleme cardiace la pacienții tineri care au primit vaccinul Covid-19.

  BUCUREŞTI, 24 mai – Sputnik. Potrivit CDC, ar fi existat „relativ puține” cazuri de tineri care au dezvoltat leziuni cardiace după vaccinările pentru covid, dar CDC solicită ca „informațiile despre aceste potențiale evenimente adverse” să fie furnizate clinicienilor pentru a fi posibilă „recunoașterea timpurie și gestionarea adecvată a cazurilor de persoane care dezvoltă simptome de miocardită”.

  Miocardita este o inflamație a mușchiului inimii. Cele câteva zeci de cazuri raportate de până acum se referă la adolescenți și adulți tineri, în majoritate de sex masculin, care au primit vaccinurile Moderna şi Pfizer-BioNTech, potrivit RT.

  Grupul CDC pentru siguranța vaccinului nu a stabilit dacă afecţiunea este direct legată de vaccinări și a declarat că aceste cazuri au fost „ușoare” până acum. Pacienții și-au raportat simptomele în termen de patru zile de la administrarea unei doze de vaccin. Sunt urmărite în continuare posibile cazuri.

  Agenția nu a specificat vârstele exacte ale pacienților care au raportat simptome, dar Pfizer-BioNTech a fost aprobat din decembrie pentru persoanele cu vârsta de 16 ani sau mai mult și, de luna trecută, pentru persoanele cu vârsta între 12 și 15 ani.

  De asemenea, în aprilie, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că analizează cazuri de inflamație a muşchiului inimii, posibil legate de vaccinul Pfizer. Cazurile raportate se referă la persoane cu vârsta de 30 de ani sau mai puțin.

  „Evenimentele adverse sunt monitorizate regulat și amănunțit și nu am observat o rată mai mare de cazuri de miocardită decât ceea ce s-ar aștepta în populația generală. O legătură cauzală cu vaccinul nu a fost încă stabilită”, a declarat Pfizer la momentul respectiv într-un comunicat.

  Tagurile:
  insuficienţă cardiacă

  Știrile Zilei