23:03 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20752

  Liderul nord-coreean Kim Jong-un a interzis coafurile „non-socialiste” şi blugii mulaţi în țara pe care o conduce pentru ca nu cumva acestea să stârnească dorinţe capitaliste în rândul tinerilor.

  BRUXELLES, 24 mai – Sputnik. Interdicția coafurilor non-socialiste și a blugilor mulați a devenit un semn al luptei împotriva capitalismului în Coreea de Nord.

  „Trebuie să fim precauţi cu privire la cel mai mic semn de stil de viaţă capitalist şi să luptăm pentru a scăpa de el”, a scris în acest sens ziarul nord-coreean Rodong Sinmun.

  De exemplu, în Coreea de Nord sunt interzise chica, părul vopsit ori ţepos, existând doar 15 tunsori conforme normelor de stat.

  De asemenea, sunt interziși blugi mulați, tricourile cu sloganuri sau cerceii în urechi sau în nas.

  „Istoria ne învaţă o lecţie esenţială, aceea că o ţară poate deveni vulnerabilă şi, eventual, poate colapsa ca un zid umed, indiferent de puterea economică sau de apărare, dacă nu îşi menţine stilul de viaţă”, a mai scris ziarul nord-coreean.

  Autorităţile de la Phenian au interzis de-a lungul timpului numeroase simboluri ale culturilor străine, inclusiv stilul muzical k-pop, originar din Coreea de Sud şi popular la nivel global.

  De asemenea, în 2018, Kim a promis să „distrugă cultura reacţionară burgheză”.

  Un sondaj realizat în 2019 pe 200 de persoane din Coreea de Nord a dezvăluit că cei mai mulţi ascultaseră muzică străină şi urmăriseră programe TV şi filme străine înainte de a decide să fugă din ţară.

  Tematic

  Kim Jong Un în atenția presei după încă o rundă de zvonuri despre moartea sa
  Donald Trump refuză să divulge informații despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un
  Media nord-coreană, despre activitatea lui Kim Jong-un, pe fundalul speculațiilor morții
  Tagurile:
  Kim Jong Un

  Știrile Zilei