12:17 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16013

  Secretarul de stat american Antony Blinken și premierul israelian Benjamin Netanyahu au ținut o conferință de presă comună în urma discuțiilor pe care le-au avut la Ierusalim.

  BRUXELLES, 25 mai – Sputnik. Israel și mișcarea Hamas au fost de acord joi cu o încetare a focului intermediată de Egipt.

  Serghei Lavrov
  © Sputnik / Кирилл Каллиников

  Turneul din Orientul Mijlociu al lui Blinken, întreprins la cererea președintelui Joe Biden, se desfășoară în perioada 24-27 mai, iar în cadrul acestuia  secretarul de stat al SUA se deplasează la Ierusalim, Ramallah, Cairo și Amman, arată SputnikNews.  

  Creșterea violenței a început ca urmare a escaladării conflictului Israel-Gaza din 10 mai. Conflictul a început după câteva zile de ciocniri violente între populația arabă și poliția israeliană din Ierusalimul de Est în urma deciziei unui tribunal israelian de a evacua mai multe familii palestiniene din zonă.

  Secretarul de Stat Antony Blinken a pledat în timpul misiunii de astăzi că Washingtonul va aduna sprijin pentru reconstruirea zonei Gaza ca parte a eforturilor de a susține încetarea focului între conducătorii Hamas și Israel.

  Blinken a precizat că SUA dă asigurări că Hamas nu a beneficiat de ajutorul umanitar.

  Pe de altă parte, premierul israelian Benjamin Netanyahu, a amenințat Hamas  cu un ”răspuns foarte puternic” dacă Hamas reîncepe să atace cu rachete peste graniță.

  Tagurile:
  Israel, Benyamin Netanyahu

  Știrile Zilei