19:42 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summit Putin - Biden (56)
  8910

  Potrivit CNN, Vladimir Putin și Joe Biden vor organiza un summit în perioada 15-16 iunie la Geneva la sfârșitul primei călătorii a președintelui în străinătate.

  BUCUREŞTI, 25 mai – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a refuzat însă să comenteze aceste informații „până la acordul final asupra tuturor detaliilor”.

  Întâlnirea dintre preşedintele rus și cel american este programată pentru 15 și 16 iunie la Geneva, informează CNN, referindu-se la surse din administrația Biden.

  „Oficialii administrației au declarat că Geneva a fost stabilită ca oraș gazdă pentru un summit aşteptat de multă vreme între cei doi lideri, care urmează să se întâlnească în perioada 15-16 iunie, la sfârșitul primei călătorii în străinătate a lui Joe Biden”, a scris canalul media.

  СNN a mai spus însă că purtătorul de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze informațiile cu privire la posibila locație și data summitului „până când toate detaliile vor fi stabilite”.

  „Aceasta este speranța și așteptarea mea”

  Joe Biden a declarat, pe 4 mai, că speră să organizeze în iunie, în timpul vizitei sale în Europa, summitul pe care l-a propus omologului său rus.

  „Aceasta este speranța și așteptarea mea. Lucrăm la asta”, a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă, după un discurs despre gestionarea crizei sanitare legate de coronavirus în Statele Unite.

  O astfel de întâlnire ar aduce beneficii ambelor țări, a declarat secretarul de stat al SUA.

  Joe Biden urmează să participe la summit-ul G7 organizat în Marea Britanie în perioada 11-13 iunie, înainte de a merge la Bruxelles pentru a se întâlni cu liderii europeni și apoi a participa la summit-ul NATO din 14 iunie, potrivit Sputnik France.

  Тема:
  Summit Putin - Biden (56)
  Tagurile:
  Joe Biden, Vladimir Putin

  Știrile Zilei