15:45 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5181612

  Azi au loc alegeri prezidențiale în Siria – iar Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Franța şi Italia a făcut un gest de neacceptat!.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. O veste a fost transmisă azi noapte de presa internațională: Statele Unite şi câteva dintre puterile europene au condamnat ”în avans, alegerile prezidenţiale din Siria”, despre care afirmă că ”nu vor fi nici libere, nici corecte”.

  Da, ați citit bine, au condamnat alegerile de azi… ”în avans”! Așa ceva nu s-a mai auzit!

  Într-o declarație comună, miniştrii de externe american, german, britanic, francez şi italian transmit:

  ”Îndemnăm comunitatea internaţională să respingă fără echivoc această tentativă a regimului Al-Assad de a-şi recâştiga legitimitatea fără să înceteze gravele încălcări ale drepturilor omului ori să participe într-un mod semnificativ la procesul politic facilitat de ONU cu scopul de a pune capăt conflictului”.

  Miniştrii semnatari denunţă ”decizia regimului Al-Assad de a organiza alegeri în afara cadrului descris de Rezoluţia 2254 a Consiliului de Securitate al ONU şi susţinem vocile tuturor sirienilor, în special organizaţiile societăţii civile şi opoziţiei, care au condamnat acest proces electoral ca fiind ilegitim”.

  ”Potrivit rezoluţiei, alegeri libere şi corecte ar trebui organizate sub supravegherea ONU, respectând în acelaşi timp cele mai înalte cerinţe internaţionale în materie de transparenţă”, transmit puterile occidentale.
  F-15
  © AP Photo / South Korean Defense Ministry, File

  Semnatari sunt Antony Blinken (SUA), Heiko Maas (Germania), Dominic Raab (UK), Jean-Yves Le Drian (Franța) şi Luigi Di Maio (Italia).

  Supărarea vine din faptul că legea electorală siriană impune candidaţilor la prezidențiale să trăiască în Siria zece ani la rând înainte de alegeri, deci așa zișii opozanți din exilul occidental – nu pot participa.

  Altfel spus, Occidentul NU își poate impune marionetele!

  ”Pentru a fi credibil, scrutinul ar trebui să fie deschis tuturor sirienilor”, se scrie în documentul citat, subliniind că ”fără elementele respective, aceste alegeri frauduloase nu reprezintă niciun progres către o rezoluţie politică”.

  Desigur, atitudinea Occidentului este incalificabilă, deoarece, după ce SUA au întreținut războiul dezastruos, finanțând și antrenând ”rebeli” - dintre care unii au trecut la ISIS! – acum nu permit ca țara să fie condusă de singurul om capabil să o readucă la viața, Bashar Al al-Assad! 

  Alegerile din Siria au loc azi – iar toți analiștii sunt de părere că Bashar al-Assad va câștiga  al patrulea mandat , el beneficiind de încrederea populației.

  De menționat că al-Assad este și o garanție că Damascul nu se va îndrepta către fundamentalisme religioase, președintele făcând parte din cea mai moderată ramură musulmană, a alauiților, minoritară în Siria.

  Atac militar al SUA în Siria
  © AP Photo / Ford Williams/U.S. Navy

  Ajutat decisiv de Rusia, Bashar Al-Assad a reuşit să câștige războiului cu ajutorul teroriștii și rebelii susținuți de SUA – și să dețină controlul asupra unei mari părți a teritoriului.

  Încheiem cu sublinierea inconștienței Occidentului de a face jocul SUA: până acum, conflictul din Siria a consemnat aproape 400.000 de morţi şi exilul a milioane de sirieni, plus distrugeri colosale.

  Ori, această massă de migranți s-a îndreptat către occident, cauzând probleme uriașe. Fără intervenția Turciei, care a găzduit circa 2 milioane de refugiați, situația ar fi fost fără rezolvare pentru Occident!

  Ori, acum, același Occident, nu vrea să lase Siria să își revină! Înainte de rebeliunea susținută SUA, Siria condusă de familia Al Assad  era o țară înfloritoare și sigură, cu care România și toate statele europene aveau relații bune și prospere.

  Tagurile:
  alegeri, Siria

  Știrile Zilei