01:43 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  252115

  Atena pune interesul național al Greciei înaintea politicianismului Uniunii Europene în cazul celor care se vaccinează cu Sputnik.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. În timp ce Bruxelles nu a ajuns deocamdată la o concluzie favorabilă celor care s-au vaccinat cu serul Sputnik V, Atena anunță că turiştii care au fost vaccinaţi anti-COVID-19 cu vaccinul rusesc pot călători în Grecia ”fără nici cea mai mică problemă”.

  ”Cei care sunt vaccinaţi cu Sputnik şi prezintă un certificat de vaccinare nu vor avea nici cea mai mică problemă”, a declarat ministrul de externe Nikos Dendias, în timpul unei vizite în Rusia.

  O declarație asemănătoare a fost făcută în aprilie de ministrul grec al turismului, Haris Theocharis, tot în timpul unei vizite la Moscova, autoritatea elenă subliniind că Grecia va recunoaște Sputnik V ca echivalent cu vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

  ”Prin urmare cetățenii ruși vaccinați nu vor avea nicio problemă să vină în Grecia fără a fi supuși unor proceduri de verificare și teste suplimentare”, a declarat Haris Theocharis.

  Precizăm că intrarea în Grecia fără carantinare se va face pe baza unui rezultat negativ al testului PCR.

  Tematic

  Erdogan a vorbit despre producția Sputnik V în Turcia
  Un deputat german s-a vaccinat în Rusia cu „Sputnik V” împotriva COVID-19 - video
  VIDEO: Cum e produs vaccinul „Sputnik V” anti-COVID în Belarus
  Tagurile:
  Bruxelles, Grecia

  Știrile Zilei