06:32 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  34495

  Uniunea Europeană cere Rusiei să-și anuleze decizia de includere a trei ONG-uri germane în lista organizațiilor indezirabile.

  BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. UE consideră că includerea de către Rusia a ONG-urilor germane în lista organizațiilor indezirabile dăunează intereselor cetățenilor ruși și îndeamnă la anularea acestei decizii, se menționează într-o declarație a purtătorului de cuvânt al diplomației europene, Peter Stano.

  “Uniunea Europeană respinge decizia din 26 mai a Procuratorii Generale din Rusia cu privire la includerea a trei organizații neguvernamentale germane în lista celor indezirabile... Această decizie, în cele din urmă, dăunează intereselor rușilor și oportunităților de dialog deschis și liber... Îndemnăm autoritățile ruse să anuleze această decizie”, se spune în declarație.

  Miercuri, Procuratura Generală a Rusiei a decis să declarare indezirabile pe teritoriul rus a unui șir de organizații neguvernamentale din Germania. E vorba de trei ONG-uri: Forum Russischsprachiger Europäer e.V.(Forumul Europenilor Rusolingvi), Zentrum für Liberale Moderne GmbH (Centrul pentru Modernitatea Liberală) și Deutsch-Russischer Austausch e.V. (Schimbul Germano-Rus). În decizie se menționează că activitatea acestora amenință bazele ordinii constituționale și securității Federației Ruse.

  Tematic

  Avocatul UE spune că AstraZeneca nici nu a încercat să respecte contractul
  Știrea despre care NU s-a vorbit: EȘEC major, istoric, al UE! Se anunță sfârșitul Uniunii?
  Gheorghe Piperea: ”Desființarea UE, Roexit, falimentul FMI”
  Tagurile:
  Germania, Uniunea Europeană, Rusia

  Știrile Zilei