15:18 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  650512

  Decizia de a se ancheta de către o echipă internațională a ceea ce s-a întâmplat în teritoriile palestiniene ocupate şi în Israel îl face pe premier să reacționeze violent

  BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a revoltat după ce Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a decis deschiderea unei anchete internaţionale privind atingeri aduse drepturilor omului în teritoriile palestiniene ocupate şi în Israel.

  Netanyahu a calificat decizia ca fiind „rușinoasă” și un ”nou exemplu al obsesiei flagrante anti-israeliene a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului”.

  ”Decizia Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de a lansa o anchetă deschisă a presupuselor abuzuri israeliene în teritoriile palestiniene batjocorește dreptul internațional și încurajează teroriștii din întreaga lume”,  a spus Benjamin Netanyahu.

  Proiectul de rezoluție care solicită o anchetă a recentului conflict de 11 zile al Israelului cu grupul militant Hamas din Gaza și a evenimentelor care au precedat-o a fost adoptat joi în Consiliu cu 24 de voturi pentru, 9 voturi și 14 abțineri, transmite Russia Today. https://www.rt.com/news/525005-netanyahu-un-gaza-israel/

  „Încă o dată, o majoritate imorală automată a Consiliului văruiește o organizație teroristă genocidară care vizează în mod deliberat civilii israelieni, în timp ce transformă civilii Gaza în scuturi umane”, a scris el, referindu-se la Hamas.

  Israelul „acționează legitim pentru a-și proteja cetățenii” în timpul conflictului, iar o investigație asupra acțiunilor sale este o „batjocură a dreptului internațional și încurajează teroriștii”, a subliniat premierul israelian.

  Ministerul israelian de Externe a respins, de asemenea, rezoluția și a subliniat că statul evreu „nu poate și nu va coopera cu o astfel de anchetă”.

  În schimb, Ministerul de Externe palestinian a salutat o decizie ”care promovează protecţia drepturilor omului pentru palestinieni”, iar Hamas a salutat deschiderea unei anchete privind "încălcările israeliene în teritoriile palestiniene”, transmite Agerpres.
  Tagurile:
  Israel, ONU, Benjamin Netanyahu

  Știrile Zilei