16:29 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  42672

  După cum arată noile documente prezentate de Business Insider într-un proces împotriva Google, compania a păstrat în mod deliberat datele de localizare ale utilizatorilor chiar și atunci când funcția era dezactivată.

  BUCUREŞTI, 30 mai – Sputnik. Documentele prezentate în cadrul procedurilor judiciare împotriva Google arată că directorii și inginerii știau că gigantul internetului îi împiedica pe utilizatorii de smartphone să îşi ascundă locația, relatează Business Insider.

  Procesul a fost intentat anul trecut de procurorul general al Arizona, Mark Brnovich. Potrivit acestuia, compania a urmărit ilegal locația utilizatorilor de Android fără consimțământul acestora, chiar dacă utilizatorii dezactivaseră funcțiile Android de urmărire a locației.

  De asemenea, site-ul de presă informează că documentele arată că Google a făcut presiuni asupra producătorilor de telefoane pentru a ascunde utilizatorilor setările de confidențialitate.

  În plus, conform acelorași documente, Google folosește o varietate de tehnici pentru a culege date de localizare, inclusiv Wi-Fi și chiar aplicații neafiliate cu Google.

  Google ar colecta de 20 de ori mai multe date personale decât Apple

  Cercetătorul britanic de la Trinity College din Londra, Douglas J. Leith, a constatat, într-un studiu publicat de site-ul specializat Ars Technica, că sistemul Android Google a trimis de 20 de ori mai multe date personale designerului său decât concurentul său iOS de la Apple. Totuşi, aceste constatări au fost contestate de Google.

  De asemenea, Vladimir Katalov, specialist rus în securitatea computerelor și cofondator al companiei ruse Elcomsoft, a confirmat că experiența bogată a companiei sale a arătat că Google colectează mult mai multe date decât Apple, a spus acesta, potrivit Sputnik France

  Acuzaţii la adresa motorului de căutare Google

  Google se află în prezent în vizorul mai multor canale de presă care acuză compania de manipulare a motorului său de căutare. În aprilie anul trecut, a fost depusă o reclamație de către compania-mamă a cotidianului britanic Daily Mail, al cărui trafic a scăzut cu 50%.

  Acuzații similare au fost făcute de alte canale de presă, inclusiv de Genius Media Group, HD Media și Sputnik, după o actualizare a algoritmului motorului de căutare Google.

  Pe lângă agenţia Sputnik, printre cei afectaţi sunt şi aproximativ 20 de site-uri media rusești ale căror articole au fost plasate mai jos în rezultatele căutării. Acuzația a fost respinsă de Google.

  Tematic

  Cenzurarea Sputnik de către Google și Facebook - Rusia la OSCE
  Google va elimina conținutul care contravine legislației rusești
  Moscova cere Google să ridice restricțiile aplicate canalului RT
  Românii au făcut praf pagina de Google a castelului prințului care a ucis ursul
  Tagurile:
  Google

  Știrile Zilei