23:35 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22491

  În relațiile dintre UE și Rusia sunt trasate noi linii de divizare, care amintesc de niște tranșee pe front, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. În relațiile cu Rusia, în Europa sunt trasate linii de divizare, precum niște tranșee pe front, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров
  © Sputnik / Кирилл Каллиников

  “Situația (în relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană) rămâne una îngrijorătoare. Continentul nostru comun trece printr-o criză de încredere fără de precedent. În Europa sunt trasate din nou linii de divizare, care se mișcă spre Est și se adâncesc, precum niște tranșee pe front”, a declarat ministrul la o conferință dedicată relațiilor dintre Rusia și UE.

  De asemenea, el a menționat șansele mici pentru o agendă unificatoare, indicând în trecutul apropiat, în 2010, exista disponibilitatea de a crea un comitet Rusia – UE pentru problemele de politică externă și securitate, însă Uniunea Europeană s-a distanțat de aceste înțelegeri, aceeași soartă având și acordul de cooperare în sfera reglementării crizelor.

  Acum, a subliniat ministrul, între UE și NATO au fost secate mecanismele de cooperare structurată în raport cu Rusia.

  Tematic

  Lavrov, despre deschiderea frontierelor UE cu certificate „covid”
  Speriați de planurile Rusiei, americanilor li s-a reamintit de vorbele lui Lavrov
  Lavrov: Suntem deschiși pentru o normalizare a relațiilor cu UE
  Tagurile:
  Serghei Lavrov

  Știrile Zilei