01:25 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  389151

  Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a explicat ce era în valiza neagră pe care a adus-o la întrevederea cu Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 1 iun – Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a povestit ce conținea valiza neagră pe care a adus-o la întrevederea cu omologul său rus, Vladimir Putin.

  © Sputnik / Михаил Климентьев

  Lukașenko a menționat că multă lume s-a arătat interesată de conținutul valizei, iar unele instituții de presă au plasat știrea pe primele pagini.

  “Dacă am da publicității toate documentele din această valiză, probabil, ar apărea multe subiecte de discuții”, a declarat Lukașenko la o ședință dedicată cooperării cu Rusia.

  Potrivit lui, în valiză se află material analitice, elaborate de serviciile de informații belaruse. Președinții celor două țări practică de mai mult timp schimbul de astfel de informații, în cazul în care acestea vizează una din părți.

  “Despre situația din jurul Belarusului și Rusiei, Uniunii Statale în ansamblu, despre starea relațiilor cu America, Uniunea Europeană și altora față de Republica Populară Chineză și multe alte materiale asemănătoare. E rezultatul unei munci imense ale structurilor noastre, în primul rând, ale serviciilor de informații, analize pe care aș vrea să le aduc la cunoștința președintelui Putin”, a explicat Lukașenko.

  Tematic

  Lukașenko, despre o amenințare directă la adresa suveranității și integrității țării
  Despre ce au discutat Putin și Lukașenko timp de cinci ore la Soci
  Lukașenko a promis un răspuns dur la orice tip de sancțiuni sau provocări
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Aleksandr Lukașenko

  Știrile Zilei