17:18 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7940

  Elveția se pregătește să monitorizeze spațiul aerian deasupra Genevei în timpul summitului la care vor participa liderul rus și cel american și este posibil chiar să fie închis pentru aviația civilă.

  BUCUREŞTI, 1 iun – Sputnik. Spațiul aerian deasupra Genevei ar putea fi închis pentru aviația civilă în timpul summitului, plănuit pe 16 iunie, la care vor participa liderul rus și cel american, a declarat marți un purtător de cuvânt al Departamentului Federal pentru Apărare, Protecție Civilă și Sport.

  „Pregătirile pentru monitorizarea spațiului aerian sunt în desfăşurare. Deocamdată nu putem furniza informații mai detaliate. Posibilele măsuri includ supravegherea spațiului aerian, desfășurarea elicopterelor de luptă și a sistemelor de apărare aeriană la sol, precum şi restricții asupra utilizării spațiului aerian pentru aviația civilă”, a declarat purtătorul de cuvânt Lorenz Frischknecht, citat de Sputnik News

  La sfârșitul lunii mai, Moscova și Washingtonul au confirmat că președinții Vladimir Putin și Joe Biden se vor întâlni pentru un summit la Geneva, pe 16 iunie. Potrivit unui comunicat de la Casa Albă, cei doi președinți vor discuta despre cele mai importante probleme legate de relațiile bilaterale.

  Președintele SUA Joe Biden a propus o întrunire cu omologul său rus în timpul unei conversații telefonice pe 13 aprilie. În urma anunțului, o serie de state s-au declarat dispuse să găzduiască un astfel de eveniment.

  Tagurile:
  SUA, Rusia, summit, Geneva

  Știrile Zilei