05:02 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  510181

  Vladimir Zelenski consideră că Nord Stream – 2 reprezintă “Royal Flush” în mâinile Rusiei, susținut parțial de Europa.

  BUCUREȘTI, 1 iun – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, s-a plâns că Nord Stream 2 pune cruce pe tranzitul gazului rusesc prin teritoriul Ucrainei, informează publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

  “Dacă vor finaliza partea tehnică a Nord Stream – 2 în acest an, va deveni funcțional peste 2-3 ani. Știm deja ce se va întâmplă. Toate acestea se fac doar pentru ca Ucraina să nu mai aibă următorul contract”, consideră liderul ucrainean.

  Zelenski a menționat că Rusia se folosește de acest proiect pentru a rezolva în favoarea ei problema Crimeei și Donbasului.

  “Nord Stream – 2 reprezintă astăzi un mare atu. Au în mână un Royal Flush, pe care parțial îl susține Europa”, a conchis președintele.

  Reacția Kremlinului

  Rusia nu intenționează să renunțe la tranzitul ucrainean chiar și după expirarea actualului acord, Putin pornește de la faptul că volumul de gaz furnizat Europei va crește - iar tranzitul ucrainean ar putea fi solicitat, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  El a mai adăugat că președintele rus este la curent cu declarațiile de la Washington privind refuzul de a impune sancțiuni împotriva ”Nord Stream - 2”, aceste declarații sunt binevenite.

  Tematic

  Washingtonul recunoaște imposibilitatea stopării proiectului Nord Stream 2
  Kremlinul a comentat declarațiile lui Biden cu privire la Nord Stream 2
  Vor falimenta: Kievul cere Statelor Unite să reia sancțiunile împotriva "Nord Stream – 2"
  Tagurile:
  Nord Stream 2, Rusia, Vladimir Zelenski, Ucraina

  Știrile Zilei