22:50 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  292110

  Acordul de tranzit a gazului prin teritoriul Ucraina va rămâne în vigoare de-a lungul perioadei pentru care a fost semnat, Rusia nu intenționează să renunțe la această rută, a declarat Dmitri Peskov.

  BUCUREȘTI, 1 iun – Sputnik. Acordul de tranzit a gazului în Europa prin Ucraina va rămâne în vigoare pe perioada valabilității lui, chiar și după expirarea acestuia, Moscova nu intenționează să renunțe la tranzitarea teritoriului ucrainean, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  “Rusia și Ucraina au un acord de tranzit al gazului în Europa, acest acord va rămâne în vigoare pe toată perioada pentru care a fost semnat. Chiar și după expirarea contractului, Rusia nu intenționează să renunțe la tranzitul ucrainean. Președintele Putin reiese din faptul că în viitor volumele de gaz livrat în Europa vor crește, iar tranzitul ucrainean ar putea fi solicitat”, a declarat Peskov jurnaliștilor.

  “Totodată, Putin a subliniat de fiecare dată că această problemă ar un caracter exclusiv economic și comercial, și trebuie să răspundă cerințelor pieței. În ceea ce privește Ucraina, în calitatea ei de proprietar al sistemului de transportare a gazului, trebuie să asigure o tehnică normală a sistemului”, a adăugat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse.

  Tematic

  Kremlinul a comentat declarațiile lui Biden cu privire la Nord Stream 2
  Vor falimenta: Kievul cere Statelor Unite să reia sancțiunile împotriva "Nord Stream – 2"
  Zelenski: Nord Stream – 2 e un Royal Flush pentru Rusia. Reacția Kremlinului
  Tagurile:
  gaz, Ucraina, Kremlin

  Știrile Zilei