14:56 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  483110

  Puternicul premier al Israelului pierde puterea după aproape 12 ani – azi noapte a primit veste care anunță sfârșitul

  BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik. Este ”sfârșitul erei Netanyahu” titrează Haaretz și mass media internațională, care afirmă că puternicul premier al Israelului ”devine istorie”.

  Titlurile și comentariile se datorează informației conform căreia liderul opoziţiei israeliene, Yair Lapid, i-a telefonat aseară târziu preşedintelui Reuven Rivlin pentru a-l anunţa că are voturile necesare pentru a forma Guvernul.

   Yair Lapid va forma un guvern ”anti-Netanyahu” după ce aseară târziu partidele de dreapta şi formaţiunea arabă Raam au acceptat să susţină formula sa guvernamentală.

  De precizat că Yair Lapid avea termen până la miezul nopții pentru a-l anunța pe președintele Rivlin că a obţinut voturile necesare.

  Într-un mesaj pe Twitter, Lapid a transmis: ”Am anunțat acum în onoarea președintelui statului, Reuven (Ruby) Rivlin, că am reușit să finalizez cu succes negocierile de constituire a guvernului”.

  ”Promit că acest guvern va lucra în serviciul tuturor cetățenilor israelieni, a celor care l-au votat și a celor care nu l-au votat. Își va respecta adversarii și va face tot ce îi stă în putință pentru a uni și conecta toate părțile societății israeliene”, a scris Yair Lapid.

  Tagurile:
  Premier, Israel, Benyamin Netanyahu

  Știrile Zilei