05:29 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14504

  Comisia Europeană intenționează să impună o taxă pe carbon asupra importurilor de produse precum oțel, ciment și electricitate.

  BUCUREŞTI, 3 iun – Sputnik. Planul executivului european, destinat menținerii competitivității companiilor din bloc față de concurenții lor din țări cu standarde de mediu mai puțin stricte, va fi prezentat pe 14 iulie, potrivit Bloomberg.

  Potrivit unei versiuni provizorii a acestei propuneri, taxa pe emisiile de carbon la frontierele Uniunii Europene va fi aplicată integral din 2026, după o implementare treptată începând din 2023.

  Taxa va fi asupra unor produse precum oțel, ciment, îngrășăminte, aluminiu și electricitate, a relatat agenția, citată de Sputnik France. Importatorii acestor produse vor trebui să achiziţioneze certificate digitale reprezentând fiecare o tonă de emisii de dioxid de carbon.

  Prețul certificatelor va fi indexat la costul autorizațiilor pe piața UE de carbon și la prețul mediu de licitație pentru fiecare săptămână.

  Executivul european a sugerat că țările ale căror standarde de mediu vor corespunde celor ale UE ar putea fi scutite de această taxă.

  Tematic

  Comisia Europeană condiționează ajutorul pentru Republica Moldova de cedarea suveranității
  Probleme pentru Guvernul Cîțu: Comisia Europeană și-a pus o FEMINISTĂ șefă la Bucureşti!
  Comisia Europeană avertizează că datoria României va ajunge la 60 la sută din PIB
  Tagurile:
  emisii de carbon, UE

  Știrile Zilei