03:38 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13981

  Cancelarului austriac Sebastian Kurz a salutat decizia Washingtonului de a renunța la sancțiuni suplimentare împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 din Rusia către Europa.

  BRUXELLES, 3 iun – Sputnik. Potrivit cancelarului Sebastian Kurz, care va vorbi mâine la sesiunea plenară a Forumului Economic din Sankt Petersburg prin video, proiectul rusesc al gazoductului ”Nord Stream - 2” se aliniază intereselor economice ale Vienei, arată RT

  "Sunt foarte mulțumit că Statele Unite nu mai amenință companiile care participă la proiectul ”Nord Stream - 2” cu sancțiuni. Noi, la fel ca Germania, continuăm să sprijinim Nord Stream 2, deoarece este în interesul nostru economic", a explicat Kurz.

  El a subliniat, de asemenea, că ”Nord Stream - 2” va contribui la diversificarea rutelor europene de furnizare a energiei, ceea ce contribuie la „asigurarea securității energetice a Europei”.

  Președintele SUA, Joe Biden, a declarat luna trecută că este prea târziu pentru a opri conducta ”Nord Stream  - 2” care leagă Rusia de Germania, adăugând că ar fi „contraproductiv” să sancționeze aliații din cauza unui proiect care se apropie de finalizare.

  Tagurile:
  Nord Stream-2

  Știrile Zilei