15:25 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6934412

  Viktor Orban strică jocul Bruxellesului, arma contra lui și a Ungariei nu poate fi folosită! Budapesta dă o nouă lecție  de suveranitate

   

  BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. Încă de la început au existat bănuieli că noua instituție a Procurorului European va fi folosită ca ”Sistemul” din România, împotriva celor pe care Bruxellesul nu îi dorește. Vizate în acest sens erau țările grupului de la Vișegrad, în primul rând Ungaria și Polonia, considerate modele ”iliberale”.

  Ei bine, Budapesta dă peste cap planul Bruxellesului, neintrând în capcană: Ungaria nu participă la Parchetul European!

  Mai mult, Orban Viktor transmite un mesaj fulminant - consideră că ”există anumite domenii în care o integrare europeană sporită poate fi dăunătoare suveranităţii naţionale”.

  Mesajul a fost transmis ieri de şeful de cabinet al lui Orban Viktor, Gulyas Gergely, arată agenţia MTI și alte mass media maghiare.

  Purtătorul de cuvânt al lui Orban Viktor face chiar o referire la şefa EPPO, Laura Codruţa Kovesi, arătând că Budapesta nu o consideră persoana potrivită pentru a conduce instituţia, deoarece ”a anchetat politicieni unguri în România pe baza unor acuzaţii inventate”.

  În plus, Budapesta atrage atenția că și Kovesi este subiectul unei anchete.

  ***

  Reamintim că EPPO şi-a început activitatea efectivă marţi, 2 iunie, dar nu este recunoscut și deci nu poate acționa (decât în anumite condiții) în cinci state membre UE: Ungaria, Polonia, Danemarca, Suedia şi Irlanda.

  Tagurile:
  Suveranitate, Ungaria, Bruxelles, ue, Viktor Orban

  Știrile Zilei