11:30 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21003

  Locuitorii din orașul central sârbesc Cacak au fost treziți din paturile lor de o serie de explozii, deoarece fabrica locală care fabrica muniții pentru tancuri și artilerie a fost cuprinsă de flăcări.

  Exploziile au început în jurul orei 1:30, ora locală, de la uzina „Sloboda” (Freedom), la sud-vest de Cacak, care ar fi creat panică în rândul localnicilor.

  În videoclipurile difuzate pe rețelele de socializare se vede un incendiu pe timp de noapte, pe fondul exploziilor constante de muniție.

  ​„Ferestrele tremură”, a scris pe Twitter o femeie din Cacak, numind-o „o catastrofă umană și de mediu fără precedent”.

  ​Nu există informații oficiale cu privire la amploarea daunelor materiale sau a victimelor.

  Un corespondent al ziarului sârb Novosti a filmat pe unii dintre rezidenți care fugeau din oraș. O „duhoare de nesuportat” se răspândea prin oraș și ploua din cer cu schije, a raportat el.

  Ambulanțele și polițiștii care au fost mobilizați la fața locului nu s-au putut apropia de fabrică din motive de siguranță.

  Fondată în 1948, „Sloboda” are peste 2000 de muncitori și este specializată în producția de obuze pentru tancuri și artilerie, precum și mai multe tipuri de arme antitanc propulsate de rachete. A fost puternic bombardată în timpul campaniei NATO din 1999 asupra Kosovo, dar după aceasta a fost reconstruită.

  Tagurile:
  Muniții, explozie, video, Serbia

  Știrile Zilei