19:28 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13281

  Națiunile UE suferă mult mai mult din cauza sancțiunilor economice impuse Rusiei decât Rusia însăși, spune Antonio Fallico, președintele consiliului de administrație al Băncii Intesa și președintele Asociației Conoscere Eurasia.

  BRUXELLES, 4 iun – Sputnik. "Națiunile europene au pierdut de trei ori mai mult decât Rusia ca urmare a sancțiunilor" , a declarat oficialul băncii italiene, prezent la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg (SPIEF), relatează RT. 

  Fallico a declarat că delegația din Italia este formată din companiile mari ale țării, reprezentând sectoare precum producția de automobile, infrastructura, energia și ingineria. Companiile sunt cele care acoperă 90% din comerțul reciproc între Rusia și Italia.

  Un grup mare de întreprinderi mici și mijlocii care reprezintă domeniul tehnologiilor inovatoare, precum industria medicală, IT, Internetul Lucrurilor și inteligența artificială participă, de asemenea, la SPIEF 2021.

  Potrivit lui Fallico, fiecare corporație mare din Italia este clară cu privire la sancțiunile anti-Rusia, dar „din păcate, nu au nicio șansă să schimbe muzica”.

  El a adăugat că sancțiunile au fost subiectul cheie pentru panelul de discuție Rusia-Italia.

  „Corporațiile trebuie să exercite o influență politică, deoarece companiile de acest calibru sunt capabile să o facă” , a spus Fallico, adăugând că afacerile construiesc economia, deci „trebuie să fie mai îndrăznețe”.

  El a adăugat că viitorul acestor sancțiuni este neclar pe termen scurt, deoarece primul contact al Rusiei cu președintele american Joe Biden i-a înghesuit pe europeni la colț.

  „Au luptat pentru mai multe sancțiuni, dar au primit o palmă morală din partea lui Biden”, a spus Fallico.

  Tematic

  Washingtonul renunță la anumite sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream
  Casa Albă și-a anunțat nedorința de a impune noi sancțiuni împotriva Moscovei
  Liderii UE intenționează să discute despre noi sancțiuni contra Rusiei
  Tagurile:
  Pierderi fianciare, pierderi, Europa

  Știrile Zilei