23:39 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9111

  Dacă măsurile sanitare vor fi relaxate pentru călătorii europeni din 9 iunie, va fi necesar un test negativ pentru persoanele, chiar vaccinate, care sosesc în Franța din Regatul Unit și Statele Unite.

  BUCUREŞTI, 4 iun – Sputnik. Europenii vaccinați împotriva Covid-19 vor putea intra în Franța fără un test PCR începând cu 9 iunie, în timp ce dovada unui test negativ (PCR sau antigen) va fi încă necesară pentru călătorii care vin din Regatul Unit și, în special, din Statele Unite, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, potrivit unui document publicat vineri de guvernul francez.

  Din 9 iunie, fluxul de călători dintre Franța și țările străine va fi redeschis, dar măsurile vor varia în funcție de situația sanitară din țările clasificate după culoare (verde, portocaliu și roșu) și după gradul de vaccinare, potrivit unui document intitulat „Strategia redeschiderii frontierelor”.

  Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene despre măsurile de călătorie în interiorul UE, persoanele vaccinate complet care dețin certificate de vaccinare în conformitate cu certificatul digital al UE privind COVID ar trebui să fie exceptate de la cerința de testare sau de carantină legată de călătorii la 14 zile după ce li s-a administrat ultima doză. Această exceptare ar trebui să se refere, de asemenea, la persoanele vindecate cărora li s-a administrat o singură doză dintr-un vaccin cu 2 doze.

  De asemenea, persoanele care dețin un certificat de testare valabil în conformitate cu certificatul digital al UE privind COVID ar trebui să fie exceptate de la eventualele cerințe de carantină. Comisia propune următoarea perioadă standard de valabilitate pentru teste: 72 de ore pentru testele PCR și, în cazul în care sunt acceptate de statul membru în cauză, 48 de ore pentru testele antigenice rapide.

  Tagurile:
  COVID-19, Franța

  Știrile Zilei