01:37 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10450

  Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că țara sa regretă faptul că vaccinul Sputnik V nu a fost încă aprobat în UE.

  BUCUREȘTI, 4 iun - Sputnik. Austria regretă faptul că vaccinul Sputnik V nu a fost încă aprobat în UE și ar dori să-l achiziționeze, a declarat cancelarul federal al Austriei, Sebastian Kurz.

  „Sputnik V” nu a fost încă aprobat, nu a fost admis în UE. Ne pare rău pentru asta. Am fi gata să achiziționăm Sputnik V pentru Austria ... Deoarece este utilizat în multe țări ale lumii, sper că va fi permisă utilizarea și în Europa ", a spus Kurz la sesiunea plenară a Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg.

  În august 2020, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleya. A fost numit „Sputnik V”. Vaccinul se bazează pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și validată, ale cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și fără efecte adverse pe termen lung.  Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a fost autorizat în 66 de state, care reprezintă o populație totală de peste 3,2 miliarde de persoane. După numărul autorizațiilor obținute, preparatul ocupă locul doi în lume. Eficiența vaccinului constituit 97,6 la sută, potrivit analizei datelor obținute după vaccinarea a 3,8 milioane de ruși. Indicatorul depășește datele publicate mai devreme în revista medicală The Lancet (91,6 la sută), a declarat Fondul Rusesc pentru Investiții Directe și Centrul Gamaleia.

  Începând cu 4 martie, vaccinul rusesc Sputnik V este supus unei proceduri de expertizare etapizată de către Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), care autorizează vaccinurile pentru piața europeană. Mai devreme, EMA și-a exprimat speranța că evaluarea Sputnik V se va produce cât mai rapid, însă deocamdată nu se cunoaște o dată exacta a aprobării vaccinului.

  Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, în 2021, se desfășoară în perioada 2-5 iunie, cu prezența fizică. Agenția Internațională de Presă "Rossiya Segodnya" este partenerul media al Forumului.

  Tagurile:
  Sebastian Kurz

  Știrile Zilei