00:42 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28709

  Începând din 7 iunie, turiştii care au primit schema completă de vaccinare vor putea merge în vacanţe în Spania, indiferent de ţara de unde provin.

  BUCUREŞTI, 5 iun – Sputnik. Călătorii care dovedesc că sunt imunizați cu programul complet de vaccinare Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Janssen, vaccinuri autorizate de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), sau cu Sinopharm și Sinovac-Coronavac din China, vor putea intra în Spania începând de luni, 7 iunie, potrivit elperiodico.com.

  Acest lucru este menţionat în ordinul publicat în Monitorul Oficial al Statului (BOE), pregătit de Ministerul Sănătății și cel al Internelor din Spania, însărcinate cu sănătatea și controlul frontierelor.

  Ca cerinţă pentru a putea intra în Spania, călătorii trebuie să se fi vaccinat complet cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie.

  Vaccinurile Sinopharm și Sinovac-Coronavac au fost adăugate alături de cele autorizate de EMA datorită importanței lor în țările din America Latină și din Orientul Mijlociu, unde aceste vaccinuri sunt folosite.

  Totuşi, călătorii din Brazilia, India și Africa de Sud nu vor putea intra în Spania din cauza incidenței mari a variantelor de COVID-19.

  „Toate persoanele vaccinate sunt binevenite în țara noastră”, a declarat anterior președintele Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, la târgul de turism Fitur din Madrid.

  De pe 24 mai, cetățenii Regatului Unit, de unde provin ce mai mulţi turiști străini în Spania, au primit permisiunea să intre în țară fără niciun control sanitar, chiar dacă vizita lor nu este una esențială. De asemenea, Australia, Israel, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda și China s-au alăturat listei.

  De la 1 iulie, cetățenii Uniunii Europene vor avea la dispoziție certificatul Covid, document cu care cetățenii comunității pot călători fără restricții, atâta timp cât sunt vaccinați, dovedesc că s-au vindecat de Covid-19 sau prezintă un rezultat negativ la test.

  Tagurile:
  vaccin, COVID-19, turiști, Spania

  Știrile Zilei