04:55 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summit Putin - Biden (56)
  19372

  Spațiul aerian deasupra Genevei va fi în mare parte închis în timpul summitului din 16 iunie dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Detaliile măsurilor de securitate sunt stabilite de Oficiul Federal al Aviației Civile și de Forțele Aeriene Elvețiene.

  BUCUREŞTI, 6 iun – Sputnik. Spațiul aerian deasupra Genevei va fi închis în timpul summitului ruso-american din 16 iunie, relatează NZZ am Sonntag.

  Potrivit ziarului, Oficiul Federal al Aviației Civile (OFAC) elaborează detaliile acestei închideri împreună cu Forțele Aeriene Elvețiene, controlorul de trafic aerian Skyguide și mai multe agenții federale.

  OFAC relatează că acesta este „un proces stabilit, similar celui din cazul Forumului Economic Mondial” de la Davos.

  Ziarul informează că plaja Eaux-Vives din Geneva a fost inspectată pentru a fi instalat acolo eventuale echipamente antiaeriene.

  Agenți de securitate circulă deja în Geneva în limuzine întunecate, pun întrebări, inspectând benzile de circulație, potrivit ziarului.

  O întâlnire propusă de Joe Biden

  Propunerea unei întâlniri în lunile următoare a fost făcută de Joe Biden în timpul conversației sale telefonice cu Vladimir Putin din 13 aprilie.

  Pe 25 mai, site-ul oficial al Kremlinului a anunțat că negocierile dintre Vladimir Putin și Joe Biden vor avea loc pe 16 iunie la Geneva.

  În aceeași zi, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că Washingtonul se pregătește pentru o „conversație complicată” între Joe Biden și Vladimir Putin. Aceasta a spus că discuțiile se vor axa asupra stabilității strategice și a situației din estul Ucrainei și din Belarus.

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat, pe 4 iunie, că nu a fost încă planificată o agendă fixă și că cei doi preşedinţi se vor întâlni față în față, dar și în prezența membrilor delegațiilor și a consilierilor.

  Pe 1 iunie, Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a informat că Moscova nu se așteaptă la decizii istorice după summitul Putin-Biden.

  Тема:
  Summit Putin - Biden (56)
  Tagurile:
  Joe Biden, Vladimir Putin, Geneva

  Știrile Zilei