13:46 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26681

  Consiliul NATO-Rusia a fost principalul forum pentru discutarea cooperării începând cu 2002. După criza din Ucraina, această instituție a devenit irelevantă pentru o perioadă nedeterminată de timp.

  Rusia nu se retrage din dialogul cu NATO pe probleme de escaladare, dar pentru aceasta este necesar să se implice profesioniști în discuții, a scris reprezentantul oficial al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, pe canalul Telegram.

  "Fără implicarea experților militari, negocierile pe aceste subiecte practic nu au sens", a spus ea, comentând declarația secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, care a propus reluarea contactelor în cadrul Consiliului Rusia-NATO.

  Potrivit acestuia, guvernul rus a ignorat această inițiativă - „ședințele nu au avut loc de mai bine de un an și jumătate”.

  Stoltenberg a adăugat că „mingea este acum de partea Moscovei”. Zaharova a propus Alianței „să își întoarcă porțile pe teren”.

  Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Rusia este pregătită să facă acest lucru, dar militarii ar trebui să înceapă contactele. Potrivit ministrului, ei sunt cei care sunt competenți să discute situația reală „pe teren”. El a reamintit, de asemenea, că NATO încalcă acordurile și desfășoară „forțe militare substanțiale” pe teritoriul țărilor care tocmai s-au alăturat recent blocului.

  Consiliul NATO-Rusia a fost principalul forum pentru discutarea cooperării începând cu 2002. După criza din Ucraina, această instituție, la fel ca întreaga idee a parteneriatului pe termen lung între părți, a devenit irelevantă pentru o perioadă nedeterminată de timp, deși contactele politico-militare la diferite niveluri au fost reluate din când în când.

  Tagurile:
  Rusia, NATO

  Știrile Zilei