22:23 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summit Putin - Biden (56)
  19920

  Președintele american Joe Biden a refuzat să se întâlnească cu Vladimir Zelenski înainte de summitul cu Putin, motivul fiind decizia președintelui ucrainean de a schimba conducerea companiei Naftogaz.

  BUCUREȘTI, 7 iun - Sputnik. Administrația președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și-a schimbat părerea despre organizarea unei întâlniri cu omologul său ucrainean înainte de summit-ul SUA-Rusia, transmite Axios.

  Făcând trimitere la o sursă din interiorul Casei Albe, presa susține că Washingtonul a luat în calcul opțiunea de a-l invita pe Vladimir Zelenski cu puțin timp înainte de negocierile cu Putin la Geneva. Cu toate acestea, ulterior, administrația liderului american a renunțat la această idee din cauza deciziei lui Zelenski de a schimba conducerea companiei energetice de stat Naftogaz. Statele Unite au considerat că Ucraina a refuzat să lupte împotriva corupției, scrie portalul.

  Așa cum a anunțat însuși Zelenski într-un interviu acordat pentru Axios, este gata să se întâlnească cu Biden înainte de summit-ul ruso-american de la Geneva, pentru a discuta, printre altele, despre Nord Stream 2, dar nu au existat negocieri în acest sens. Cu toate acestea, contactul cu omologul american „într-o formă sau alta” este posibil, au accentuat la Kiev.

  Ultimul summit la scară largă Rusia-SUA a avut loc în 2018 la Helsinki: atunci Putin a discutat cu Donald Trump. Noua întâlnire, care va avea loc pe 16 iunie, a fost inițiată de Biden. Potrivit purtătorului de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov, președinții vor discuta despre relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și despre lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.

  Тема:
  Summit Putin - Biden (56)
  Tagurile:
  Vladimir Zelenski

  Știrile Zilei