21:24 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19107

  Ministerul de Externe al Germaniei îndeamnă la încheierea unui acord pentru pandemie, pentru a preveni pe viitor noi pericol în adresa sănătății publice.

  BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe, Heiko Maas, a îndemnat la încheierea unui acord global pentru prevenirea pandemiei.

  Într-un discurs rostit la conferința misiunilor diplomatice ale Germaniei peste hotare, Maas a reamintit că în cadrul “Alianței pentru multilateralism” statele membre susțin principiul că vaccinele reprezintă “un bine comun global”.

  “În acest fel facem un pas hotărât din criză, ne îngrijim în același timp ca beneficiarul acestei pandemiei să devină multilateralismul, nu protecționismul și naționalismul vaccinurilor. În acest fel, următorul nostru obiectiv se mișcă în direcția unui acord global pentru pandemie. Deoarece a însuși o lecție a crizei presupune o pregătire mai bună pentru următoarele crize în sănătate, care vor exista”, a declarat ministrul.

  El a menționat că Europa speră la o participare mult mai activă a SUA în politica internațională în perioada mandatului lui Joe Biden, amintind declarația acestuia despre revenirea SUA, menționând că “Europa nu a plecat nicăieri”.

  “Nu este un secret că stabilitatea ordinii internaționale și păstrarea unor organizații internaționale în ultimii ani au fost puse în joc. Am opus o rezistență politică, conceptuală și financiară. Acest lucru și-a adus roadele”, a declarat el, menționând negocierile pentru acordul nuclear cu Iranul.

  Tematic

  SUA au găsit vinovatul pentru pandemia de coronavirus
  Oficial OMS dă cărțile pe față: nu scăpăm de pandemie
  Iohannis și periculosul amestec al NATO după pandemie
  Tagurile:
  Germania, Berlin

  Știrile Zilei