23:19 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9850

  Ministrul de Externe al Germaniei consideră că renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2 reprezintă un semnal încurajator.

  BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei a declarat că renunțarea SUA la sancțiunile împotriva operatorului gazoductului Nord Stream 2 reprezintă un semnal încurajator.

  Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии
  © Sputnik / Дмитрий Лельчук

  Într-un discurs rostit la conferința ambasadorilor Germaniei în afara țării, Maas a menționat că mizează pe o normalizare a relațiilor comerciale între SUA și Europa sub mandatul administrației Joe Biden.

  “În acest sens trebuie cât mai rapid să lăsăm în urmă divergențele existente. Și avansăm: moratoriul la taxe de penalizare în litigiul dintre Airbus și Boeing, decizia UE împotriva parității în divergențele cu privire la taxele pentru oțel și aluminiu și renunțarea la sancțiunile împotriva operatorului Nord Stream 2 reprezintă niște semnale încurajatoare”, a declarat ministrul.

  În acest context, șeful diplomației germane a menționat înțelegerea statelor G7 cu privire la impozitarea minimă în domeniul tehnologiilor informaționale. “În acest fel, am pus punct în dezbaterile globale cu privire la impozitarea minimă”, a adăugat el.

  Tematic

  Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
  Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
  Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
  MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2
  Tagurile:
  Berlin, Germania

  Știrile Zilei