21:58 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2149233

  Președintele francez Emmanuel Macron a început săptămâna trecută un „mare turneu” în Franța, înainte de alegerile regionale și de cele prezidențiale de anul viitor. În departamentul Drome a avut parte de o primire mai puţin plăcută.

  BUCUREŞTI, 8 iun – Sputnik. Emmanuel Macron a început săptămâna trecută un „mare turneu” în Franța, înainte de alegerile regionale și de cele prezidențiale de anul viitor, turneul urmând să includă în jur de 12 de opriri în mai multe zone din Franţa în următoarele două luni.

  Totuşi, preşedintele francez a avut parte marți de o primire mai puţin plăcuta în timpul unui tur în departamentul Drome, sud-estul Franței, când un bărbat neidentificat l-a lovit peste faţă, în timp ce preşedintele se apropia de locuitori pentru a da mâna cu aceştia.

  Incidentul a fost surprins pe o cameră video: un bărbat cu barbă, care purta ochelari și o mască de protecţie, l-a lovit pe președinte suficient de tare astfel încât acesta a fost împins înapoi. Garda de securitate a lui Macron a intervenit imediat pentru a-l reține pe bărbat, iar jandarmeria locală a intervenit, de asemenea.

  Palatul Elysee a confirmat ulterior că incidentul a avut loc și a anunţat că două persoane au fost arestate.

  Nu este clar ce nemulțumiri l-au determinat pe bărbat să-l atace pe Macron, individul strigând „Jos Macronie!” cu puțin timp înainte de a-l pălmui pe președinte.

  Tagurile:
  Emmanel Macron

  Știrile Zilei