17:03 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28018

  Emmanuel Macron a reacționat la palma primită pe 8 iunie, în timpul vizitei sale în Tain-L'Hermitage. El a menționat, în special, că persoanele ultraviolente nu ar trebui să țină topul dezbaterilor publice, adăugând că nu se merită.

  Emmanuel Macron a dorit să „relativizeze” marți palma primită de un bărbat în timpul unei călătorii la Tain-L'Hermitage, denunțând „fapte izolate”, comise de „indivizi ultraviolenți” care nu ar trebui, potrivit lui, „să intre în agenda dezbaterii publice”.

  „Nu aș vrea ca indivizii izolați sau oamenii care merg până la extrem să poată, într-un fel, să ne facă să uităm de restul”, a declarat el într-un interviu pentru Dauphiné, adăugând că acest tip de agresiune nu se vor încheia.

  „Să nu lăsăm ca faptele izolate, indivizii ultraviolenți, așa cum există întotdeauna și la proteste, să capteze dezbaterile publice: nu se merită”, a subliniat șeful statului francez.

  Chemând să „relativizeze acest incident care este, cred, un fapt izolat”, Macron a punctat necesitatea „respectării funcțiilor din Republică”.

  „Funcțiile, oricare ar fi acestea, sunt mai mari decât noi și nu ar trebui să facă obiectul unei agresiuni speciale”, a pledat el, făcând paralela cu cazurile de agresări ale primarilor, care au ținut actualitatea în ultimele luni.

  „Aceasta este o prostie. Și când prostia este combinată cu violența, este inacceptabil”, a spus el seara, răsfățându-se într-o lungă plimbare în Valence în compania soției sale Brigitte.

  „Mereu intru în contact”

  În ceea ce privește orice reținere cu privire la revenirea la contactul cu francezii, Macron a spus că nu se va opri. „Voi continua să merg peste tot”, a asigurat el.

  „Merg mereu în contact, în raza de strigăte, cum spun eu. Și îmi pasă. Oamenii își exprimă furia față de mine, uneori consternarea lor și eu sunt mereu acolo”, a insistat el, chemând„ să nu se cedeze violenței”.
  Tagurile:
  Emmanuel Macron

  Știrile Zilei