12:21 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summit Putin - Biden (56)
  1396462

  Cititorii Wall Street Journal i-au răspuns emoțional senatorului Rob Portman, care l-a sfătuit pe Biden să ia o poziție dură în cadrul negocierilor cu Vladimir Putin, să ridice întrebări cu privire la situația din Belarus și Ucraina.

  BUCUREȘTI, 11 iun Sputnik. Cititorii Wall Street Journal i-au răspuns emoțional senatorului Rob Portman, care l-a sfătuit pe președintele Joe Biden înainte de a se întâlni cu liderul rus Vladimir Putin.

  Instituția media a publicat un articol al congresmanului, care s-a întors dintr-un turneu în Ucraina, Lituania și Georgia, unde s-a întâlnit cu șefii acestor țări și cu liderul opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaya. Portman l-a sfătuit pe Biden să ia o poziție dură în cadrul negocierilor, să ridice întrebări cu privire la situația din Belarus și să „se opună lui Putin cu privire la problema Ucrainei”. În plus, el a solicitat promovarea admiterii Ucrainei și Georgiei la NATO, precum și revizuirea deciziei cu privire la ”Nord Stream - 2”.

  Unii dintre cititorii WSJ s-au grăbit să-i explice senatorului că sfatul său este în contradicție cu realitatea obiectivă.

  "Statele Unite nu mai pot servi cauza democrației în lume. Acest tren a plecat în noiembrie anul trecut. <...> În această săptămână, Putin îl va sfâșia pe Biden ca pe un pui prăjit în fața tuturor. <...> Echipa lui Joe Biden este atât de slabă încât Statele Unite vor apărea ca o badjocoră și mai mare pe arena mondială ", a declarat William Gianopulos.

  "Portman pare să trăiască în alt timp și în alt loc - în era alb-negru a lui Jimmy Stewart. Putin cu greu ar fi putut să se bucure mai mult. Va fi ca într-un duel între Mike Tyson și Michael Johnson: 39 de secunde - și un knockout, „analogii din sportul lui Jeffrey Ihnen.

  "Putin joacă șah, iar Biden joacă dame. Asta spune totul", a continuat Marjoy Smith.

  "Biden are mai multe șanse să se joace cu dame. Mă îndoiesc că este de fapt capabil să joace dame - cu excepția cazului în care, desigur, nu există asistenți lângă el, care îi șoptesc la ureche", a adăugat Robert Hutchings.

  "Da, fără îndoială, președintele Biden îl va chema pe Putin să dea înapoi, așa cum a făcut fostul său șef, președintele Obama. Iar președintele Putin va acorda exact aceeași atenție la această chemare ca și data trecută - deloc!" - a conchis Richard Lindo.

  Întâlnirea dintre Putin și Biden va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Kremlinul a spus că președinții intenționează să discute relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.

  Тема:
  Summit Putin - Biden (56)
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Joe Biden

  Știrile Zilei