22:44 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  108120

  Adjunctul reprezentantului oficial al Cabinetului de Miniștri al Germaniei, Ulrike Demmer, a declarat că aderarea Ucrainei la NATO nu se află pe ordinea de zi, astfel spulberând visul ucrainean de aderarea în cadrul organizației.

  BUCUREȘTI, 11 iun - Sputnik. Aderarea Ucrainei la NATO nu se află pe ordinea de zi, a declarat adjunctul reprezentantului oficial al Cabinetului de Miniștri al Germaniei, Ulrike Demmer.

  Anterior, președintele Federației Ruse Vladimir Putin în emisie directă la postul TV „Rusia 24” în cadrul emisiunii „Moscova. Kremlin. Putin” a declarat că nu există garanții că Ucraina nu va adera la NATO. În același timp, el a adăugat că „cineva ar trebui să se gândească” la modul în care Federația Rusă ar trebui să reacționeze la extinderea NATO la frontierele rusești și la ceea ce poate fi considerat o „linie roșie”.

  „Știți abordarea noastră față de Ucraina, importanța interacțiunii noastre cu aceasta, dar aderarea la NATO nu este pe ordinea de zi”, a spus Demmer, întrebată dacă guvernul RFG înțelege îngrijorarea Rusiei.

  Tagurile:
  Vladimir Zelenski, Ucraina, Germania

  Știrile Zilei