06:29 29 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Klaus Iohannis
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  8815112

  "Este vorba despre un document secret. S-a vorbit despre poliție politică sau țintă, nu e concluzia noastră, nu putem să concluzionăm dacă e o coincidență sau nu"

  BUCUREȘTI, 21 feb — Sputnik, Evan Răutu. Informație șocantă despre Klaus Iohannis lansată în această seară de șeful Comisiei SRI, senatorul Claudiu Manda. SRI a transmis informații despre o posibilă incompatibilitate a lui Iohannis — și asta nu oricând, ci chiar în momentul în care acesta se înscria în PNL, pentru ca, după numai trei zile, să devină prim-vicepreşedinte al liberalilor.

  "Când a cules SRI acele informații despre Klaus Iohannis? De ce nu le-a transmis la momentul respectiv, dacă le-a avut?", întreabă senatorul Manda. "Pentru noi a fost interesantă data la care SRI informa ANI. Printre persoanele care au fost înştiinţate de către SRI, cei de la ANI, se afla, la vremea respectivă, primarul municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis".

  Datele precise furnizate de Manda pun pe gânduri: "informarea, nota aceasta a plecat de la SRI către Agenţia Naţională de Integritate pe data de 20 februarie 2013".

  "Surprinzător sau nu, exact în ziua în care domnul Klaus Iohannis devenea membru al PNL, iar la trei zile după, dl Klaus Iohannis devenea prim-vicepreşedinte al PNL — nu putem să concluzionăm dacă e o coincidență sau nu", a spus Caludiu Manda, transmite Mediafax.

  Tot atunci, SRI a informat în legătură cu o a doua persoană importantă, pe atunci ministru al USL — Eduard Hellvig, actualmente director al SRI. Manda se întreabă dacă nu cumva vorbim de poliție politică.

  "Este vorba despre un document secret.(…) Horia Georgescu (fost șef al ANI, n.n.) ne-a adus la cunoștință o notă și un număr, fără să spună ce persoane erau și care e contextul. S-a vorbit despre poliție politică sau țintă, nu e concluzia noastră. O altă notă viza mai mulți miniștri USL, printre care și ministrul Eduard Hellvig. Pe nota respectivă e un număr de mai multe persoane, nu doar domnul Iohannis. Se încadrează în ceea ce a spus Horia Georgescu, se invoca articolul invocat și care ar fi starea de incompatibilitate.", a declarat Claudiu Manda.

  Claudiu Manda a anunțat că membrii comisiei vor inspecta la fața locului unităţile SRI care se ocupau de interceptări, pentru a se lămuri cum erau cerute și aprobate de parchete.

  „O parte dintre petenţi au avut suspiciuni în ceea ce priveşte desemnarea beneficiarilor secundari de către unităţile de Parchet. Cum au fost aceşti beneficiari secundari desemnaţi, de ce a fost desemnată o anumită unitate sau altă unitate a SRI, baza legală şi ce au făcut aceşti beneficiari secundari, dacă au dus la îndeplinire acele mandate sau ce s-a întâmplat acolo", a declarat Manda.

  Cu alte cuvinte, Claudiu Manda se pregătește să documenteze una dintre cel mai grave acuzații aduse DNA și SRI — anume că, prin celebrul "protocol", s-ar fi făcut veritabile activități de poliție politică.

  Interesant este că posibilele vitime, Hellvig și Iohannis, nu numai că nu au spus nimic despre aceste aspecte, dar, deși e de presupus că aflaseră înaintea lui Manda (prin atribuțiile funcțiilor actuale) nu au spus nimic. 

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)

  Tematic

  Acuzație șoc: relație intimă Iohannis - Kovesi, chiar din sursă pro-președinte!
  Iohannis, încălcare gravă a Constituției în cazul Kovesi
  Situație gravă: Iohannis, făcut praf de două personalități... total incompatibile
  Celebru sociolog: Încrederea în Iohannis, soarta lui Emil Constantinescu
  Tagurile:
  informație, Șoc, SRI, Claudiu Manda, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei