16:34 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Klaus Iohannis

  Deutsche Welle șochează: Iohanis - "începe să semene cu o demisie"

  © Facebook / Claudiu Pândaru
  Klaus Iohannis
  Sa primesc un link scurt
  146682

  Deutsche Welle: "Președintele a lăsat în ultimele sale apariții publice impresia unei distanțe nefirești, a unei ciudate indiferențe conciliante"

  BUCUREȘTI, 28 mar — Sputnik, Evan Răutu. Pornind de la absența președintelui Klaus Iohannis, postul oficial german Deutsche Welle face o afirmație radicală — ultimele apariții publice ale lui Iohannis par a semăna cu o… "demisie"!

  Deutsche Welle remarcă faptul că, la manifestarea oficială dedicată Centenarului Unirii nu mesajul unionist a fost principalul, ci "participarea în sine" — adică exact ce nu a făcut Iohannis.

  "Nu a existat nici cea mai neînsemnată polemică", scrie jurnalistul Deutsche Welle, comentând diferențele de optică manifestate în discursuri. "Prin urmare, nu unionismul era miza, ci participarea în sine. Indiferent de opinii, e un subiect important de istorie românească".

  O participare pe care, inexplicabil, Iohannis nu a onorat-o, în ciuda momentului excepțional și personalităților de prim rang prezente. Și nu e singura dată, în ultima vreme, când Iohannis se distanțează de preocupările societății românești.

  "Președintele a lăsat în ultimele sale apariții publice impresia unei distanțe nefirești, a unei ciudate indiferențe conciliante", scrie jurnalistul Deutsche Welle, care încheie articolul cu o concluzie șocantă: "Problema e că această detașare începe să semene cu o demisie".

  Ca o paranteză, cunoscutul realizator Mircea Badea întreba "Cum își justifică Iohannis banii?", referindu-se la cele două constante ale președintelui — vacanțele și răspunsurile de tip "nu mă interesează".

  "Prin lipsa de la acest eveniment, Klaus Iohannis nu a adus o ofensă Parlamentului României, ci poporului român, care aștepta din partea președintelui mai mult decât un mesaj postat pe site-ul Administrației Prezidențiale", declară fostul ministru al Energiei, senatorul ALDE Andrei Gerea, referindu-se la același eveniment ca și postul german.

  În fine, ne întrebăm cum se poate explica absența președintelui de la manifestația Centenarului — urmată de prezența, a doua zi, printre mașinile de la salonul auto?

  Tematic

  Savaliuc, fără milă cu Iohannis: "E un om rupt de realitate, nu el joacă"
  Lovitură pentru Iohannis - dar și renunțare scandaloasă a Parlamentului!
  Iohannis, făcut praf: "Ins gonflat, ipocrizie și minciună, parvenire"
  Iohannis s-a făcut de râs în fața președintelui Serbiei, pus într-o situație dificilă!
  Tagurile:
  asemănare demisie, absențe, Deutsche Welle, Klaus Iohannis, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei