20:46 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Klaus Iohannis
  Sa primesc un link scurt
  5403103

  Bogdan Chirieac și S.R. Stănescu: "Este o evidentă încercare a președintelui României de deturnare a atenției opiniei publice".

  BUCUREȘTI, 3 apr — Sputnik, Dargoș Dumitriu. "Nu am discutat unele dintre aspectele menționate în Comunicatul Administrației Prezidențiale", a declarat Olguța Vasilescu după ce a citit textul menționat. "Am impresia că a fost scris înainte", consideră ministrul Muncii, ipoteză pe care a formulat-o și Agenția Sputnik.

  Ministrul Muncii spune că discuția nu a fost nici pe departe una plină de reproșuri din partea președintelui — de aici și concluzia: Comunicatul Administrației Prezidințiale conține minciuni.

  „Discuțiile care au avut loc la Cotroceni nu prea au avut nicio legătură cu ceea ce s-a discutat, acest comunicat de presă vine după o discuție foarte amicală", a declarat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3".

  Ministrul Muncii i-a explicat președintelui faptul că primul trimestru este doar o primă fază — "Am adus în atenția președintelui faptul ca legea salarizării se aplică etapizat".

  Oana Vasilescu mai confirmă un aspect sesizat de Sputnik, anume că președintele nu a venit cu date concrete și nu a prezentat cazuri clare. Mai mult, ministrul spune că președintele nici măcar nu a discutat despre "predictibilitate". "Nu ni s-a reproșat faptul că legea nu ar fi predictibilă, pentru că i-am fi explicat aceste lucruri", a spus ministrul Muncii.

  "Explicația este că se încearcă deturnarea atenției de la scandalurile zile", a declarat Olguța Vasilescu, referindu-se la protocoalele SRI, la echipele mixte, "așa cred eu".

  O altă temă lansată, de larg interes, este o evidentă încercare de deturnare a atenției opiniei publice, afirmă analiști de top, precum Bogdan Chirieac sau Sorin Roșca Stănescu.

  Cert este cp, dacă există probleme legate de reformele guvernului, președintele Iohannis nu a îndrăznit să i le pună în față Olguței Vasilescu — poate și pentru că președintele nu era pregătit, în timp ce ministrul Muncii are tot timpul cu datele la ea, așa cum a dovedit-o în repetate rânduri.

  Tematic

  Succes important pentru Olguța Vasilescu - în această dimineață
  Olguța Vasilescu a confirmat: Pensiile speciale vor fi eliminate, irevocabil
  Olguța Vasilescu a trimis FMI la plimbare
  Pictorial inedit - Olguța Vasilescu
  Tagurile:
  dezmințiri, detalii, întâlnire, Olguța Vasilescu, Klaus Iohannis, România

  Știrile Zilei