21:10 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  Klaus Iohannis

  Iohannis, declarație politicianistă - taxată rapid pentru ipocrizie

  © Facebook / Klaus Iohannis
  Klaus Iohannis
  Sa primesc un link scurt
  77742

  Declarațiile despre diaspora, chiar și de "Ziua Românilor de Pretutindeni", au mult caracter poltic, dar mai puțină reflectare în viață și în fapte

  BUCUREȘTI, 27 mai —Sputnik, Evan Răutu. "În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni", transmite președintele Iohannis.

  "Indiferent că trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alţii, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară, de aceeaşi limbă şi de aceleaşi datini", a completat președintele, transmite Agerpres

  Desigur, președintele Iohannis, ca și predecesorul său, Traian Băsescu, datorează mult diasporei — votul acestora fiind decisiv pentru alegerea șefului statului și răsturnând situația din România.

  Iohannis însă vine cu o declarație care uimește prin ipocrizia generată de… propria situație familială!

  "Instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor", transmite președintele. "Doar astfel, românii pot reveni acasă pentru a-și pune în slujba comunității toate aptitudinile, mentalitatea înnoită şi experiența dobândită în străinătate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Românii puternice".

  Reacția ziariștilor nu s-a lăsat așteptată — iar cunoscutul journalist Bogdan Tiberiu Iacob notează ironic: "Desigur, cînd o spune unul a cărui întreagă familie e stabilită în străinătate înseamnă mult…:)"

  Într-adevăr, părinții lui Iohannis locuiesc în Germania, fără a avea de gând să revină în țară. Reamintim că și Traian Băsescu face încercări disperate de a-și muta capitatlul politic în Republica Moldova și de a obține cetățenia acolo.

  Deci, declarațiile despre diaspora, chiar și de "Ziua Românilor de Pretutindeni", au mult caracter poltic, dar mai puțină reflectare în viață și în fapte. Politică… a.k.a ipocrizie.

  Tematic

  Premierul român - "o marionetă", Iohannis - garantul investițiilor germane
  Acuză din Germania: "Iohannis a boicotat manifestarea Basarabiei" - reacția președintelui
  Iohannis, atac grav la o țară NATO – face jocul Germaniei?
  Revolta românilor împotriva domnitorilor saşi. Similitudini contemporane
  România - eșec incredibil în fața Europei. Cine sunt vinovații?
  Tagurile:
  ipocrizie, mesaj, Ziua Românilor de Pretutindeni, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei