10:52 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Klaus Iohannis

  Este oficial! Klaus Iohannis a promulgat legea care dă speranțe multor români

  © Photo: Președintele României
  Klaus Iohannis
  Sa primesc un link scurt
  245 0 0

  Șeful statului a promulgat ordonanța de urgență pentru alocarea către C.N. Unifarm S.A. din Fondul de Rezervă bugetară a peste 44 de milioane de lei pentru aprovizionarea cu imunoglobulină.

  BUCUREŞTI, 16 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Decretul vizează promulgarea „Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 19/2018 pentru încredinţarea către Compania Naţională „Unifarm" — S. A. a serviciului de interes economic general în vederea realizării activităţii de aprovizionare cu medicamente necesare asigurării activităţii de prevenire a deceselor şi agravării bolilor generate de lipsa imunoglobulinei umane şi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018".

  Prin aceasta, se da o nouă şansă la viaţă bolnavilor care au avut de îndurat perioade foarte grele generate de lipsa sau găsirea cu greutate a preparatelor farmaceutice de gen.

  Informaţia potrivit căreia Guvernul va aloca aceşti bani a fost făcută publică astăzi de către Administraţia Prezidenţială prin intermediul unui comunicat de presă.

  Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat că este vorba despre un ajutor de stat în valoare de 44,27 milioane de lei.

  „Se supimentează bugetul Ministerului Sănătăţii în acest sens, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu respectarea prevederilor referitoare la aplicarea normelor în materie de ajutor de stat în cadrul serviciilor de interes economic general", a declarat Barbu, potrivit evz.ro.

  Reamintim că, în luna mai a acestui an, Ministerul Sănătăţii a solicitat Uniunii Europene şi NATO să ajute România cu doze de imunoglobulină, activându-se, astfel, mecanismul european de protecţie civilă.

  Aceasta a fost singura soluţie găsită de autorităţi la criza imunoglobulinei, sute de pacienţi români fiind afectaţi de absenţa tratamentului.

  Tematic

  Pericol pentru nou-născuţi! Maternităţile nu au vaccin, părinţii sunt disperaţi!
  Propagandiştii s-au făcut de râs: imunoglobulina a venit astăzi din Austria
  Gafe incredibile: Viorica Dăncilă, "Știri pe Surse" și... Vladimir Putin!
  Producătorii care asigurau imunoglobulina pe piaţa internă s-au retras
  Tagurile:
  imunoglobulină, aprovizionare medicamente, rezervă bugetară, promulgare lege, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei