03:14 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  Серп и молот. Secera şi ciocanul, comunism, comunişti

  În Republica Moldova a fost lichidat un partid comunist

  © Sputnik / Владимир Астапкович
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  3 0 0

  Autorităţile de la Chişinău au luat decizia de a exclude din registrul partidelor înregistrate de stat o formaţiune politică care se raportează prin titulatură şi denumire la ideologia comunistă.

  CHIŞINĂU, 11 feb – Sputnik. Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova a executat o hotărâre pronunţată de Judecătoria Buiucani din Chişinău privind radierea Partidului Politic „Partidul Comunist Reformator din Moldova” şi a simbolicii acestuia din lista organizaţiilor politice înregistrate de stat.

  "În vederea executării Hotărârii Judecătoriei Buiucani din municipiul Chişinău din 24 aprilie 2015 privind anularea actului administrativ, precum şi a încheierii din 27 noiembrie 2015, a aceleiaşi instanţe de judecată privind explicarea hotărârii judecătoreşti, se anulează decizia Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova din 23 iunie 2014 privind înregistrarea Partidului Politic „Partidul Comunist Reformator din Moldova" şi a simbolicii Partidului Politic „Partidul Comunist Reformator din Moldova”, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al Ministerului Justiţiei de la Chişinău.

  Instituţia a subliniat că această formaţiune a fost radiată din Registrul partidelor politice.

  Decizia Ministerului Justiţiei urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei