03:04 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Energie eoleană alternativă

  Va ajunge oare România să importe energie din Moldova

  © Sputnik / Руслан Кривобок
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1 0 0

  Reprezentanţii unei cmpanii cu sediul în SUA se arată interesaţi să facă investiţii importante în Republica Moldova în domeniul energetic. Aceştia sunt de părere că Moldova ar putea deveni un exportator regional de energie.

  CHIŞINĂU, 22 feb – Sputnik. Luni premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o discuţie cu reprezentanţii unei companii americane. Este vorba despre compania internaţională „Frontera Resourrces”, cu sediul în SUA, care activează pe piaţa petrolului şi gazelor naturale şi care se arată interesată să facă o investiţie în Moldova.

  Reprezentanţii „Frontera Resourrces”, Zaza Mamulaishvili și directorul executiv al acesteia, Steve Nicandros, au declarat că această companie este interesată ca Republica Moldova să devină un exportator de resurse energetice în regiune, se spune într-un comunicat emis de Guvernul de la Chişinău.

  La etapa actuală, însă, reprezentanţii „Frontera Resourrces” fac doar o vizită de cercetare economică, în vederea identificării oportunităților de investiții oferite de piaţa moldovenească.

  Premierul moldovean Pavel Filip le-a dat asigurări potenţialilor investitori că una din prioritățile Guvernului pe care îl conduce este atragerea investițiilor străine.

  „Suntem conștienți că investițiile, inclusiv cele străine, reprezintă șansa de dezvoltare pe termen lung a Republicii Moldova. De aceea, noi vom susține și în continuare măsuri și politici pentru atragerea investițiilor în țara noastră”, a spus premierul moldovean.

  Experţii în economie, cu care au reuşit să discute corespondenţii Sputnik, au subliniat că Republica Moldova ar putea, în principiu, să devină un exportator de resurse energetice dacă va atrage investiţii importante în crearea infrastructurii necesare prelucrării petrolului, precum şi dacă va pune un accent sporit pe tehnologiile de producere a energiei alternative din surse regenerabile. Cât priveşte prelucrarea petrolului, portul d ela Giurgiuleşti poate devei în acest sens o verigă importantă.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei