00:41 11 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.23
 • UAH0.62
  Sinodul Bisericii Ortodoxe Române

  Hotărârea BOR privind întrunirea internațională a tineretului ortodox

  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1502

  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat mai multe hotărâri la ședința de lucru din 25 februarie, printre care ce țin de organizarea Întruniri internaționale a tineretului ortodox la București.

  CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în ziua de 25 februarie 2016, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a luat mai multe hotărâri la ședința de lucru, transmite portalul basilica.ro.

  Printre acestea a fost hotărârea ce ține de etapele de pregătire a Întrunirii internaționale a tineretului ortodox, care va avea loc la București, în perioada 1 — 4 septembrie 2016, eveniment organizat de Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor.

  În toamna anului 2016, odată cu întrunirea tineretului ortodox, va mai fi organizat și un Simpozion internațional, iar la ambele evenimente vor fi invitați reprezentanți ai celorlalte Biserici Ortodoxe surori.

  O altă hotărâre a Sfântului Sinod al BOR a vizat criteriile de selectare a membrilor delegației Bisericii Ortodoxe Române la Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, care se va desfășura la Academia Ortodoxă din Chania, Creta, în perioada 18-27 iunie 2016.

  Totodată, Sinodul a reafirmat importanța patrimoniului cultural religios și obligația conservării, consolidării și restaurării bisericilor monumente istorice, precum și necesitatea continuării lucrărilor începute de construire a unor lăcașuri de cult, deși sprijinul statului în acest sens s-a diminuat în mod îngrijorător.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei