22:11 17 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Работа АЗС

  Mass-media: În Bulgaria se vinde combustibil de la „Statului Islamic"

  © Sputnik / Стрингер
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  4 0 0

  Sofia a primit informația despre contrabanda cu combustibil, efectuată de „Statul Islamic" pe teritoriul Bulgariei, de la serviciile secrete ale Rusiei și SUA, care au prezentat fotografii din satelit care dovedesc acest lucru, informează mass-media cu referire la o sursă din Serviciul Vamal.

  CHIȘINĂU, 1 mar — Sputnik. Combustibilul produs de gruparea teroristă „Statul Islamic" ajunge pe mare în Bulgaria și este vândut la stațiile PECO locale, informează ziarul local „Trud", cu referire la o sursă din Serviciul Vamal.

  Bulgaria a primit informația despre presupusa contrabandă de la serviciile secrete al Federației Ruse și Statelor Unite, care au prezentat Sofiei fotografii din satelit care dovedesc acest lucru, informează ziarul. Datorită acestor fotografii autoritățile bulgare au reușit să descopere o schemă ilegală de transportare a carburanților, benzinei și motorinei, în porturile bulgărești Varna și Burgas, precizează publicația.

  Conform documentelor, combustibilul este parte a livrărilor spre Uniunea Europeană din depozitele amplasate pe teritoriul Greciei. Ziarul „Trud" informează că potrivit datelor sistemului electronic de coordonare a traficului maritim, navele cu combustibil staționau în șapte porturi turcești din Marea Neagră și Marea Mediterană înainte de a intra în apele Greciei și Bulgariei. Publicația menționează că anume în acest interval de timp combustibilul produs de „Statul Islamic" ajungea pe aceste nave.

  În legătură cu informațiile primite, serviciile de securitate ale Bulgariei au demarat verificări în masă la stațiile PECO din țară. Oragnele de drept i-au comunicat publicației că sunt monitorizate peste 50 de obiecte, însă deocamdată nu a fost confirmată informația despre posibilele livrări de combustibil de la „Statul Islamic".

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei