03:10 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  Migrants en Italie

  Uniunea Europeană intenţionează să închidă „ruta balcanică"

  © Sputnik / Antonio Calanni
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1 0 0

  La summitul extraordinar UE-Turcia, care se desfăşoară la 7 martie la Bruxelles, va fi discutată situaţia dificilă legată de migranţi. În special, va fi anunţat despre încercarea de a limita accesul refugiaţilor în Europa prin Grecia.

  CHIŞINĂU, 7 mar — Sputnik. Ţările Uniunii Europene intenţionează să anunţe la summitul de luni de la Bruxelles despre închiderea „rutei balcanice", încercând să împiedice deplasarea migranţilor şi refugiaţilor din Grecia mai departe în Europa, informează agenţia DPA, cu referire la documentul pregătit pentru a fi adoptat la summit.

  „Această rută este deja închisă", se menţionează în document.

  Preşedintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, a declarat anterior că închiderea „rutei balcanice" nu va rezolva criza migraţiei, migranţii vor găsi noi căi pentru a ajunge în Germania, care în opinia lui Ivanov, este ţinta lor principală.

  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a chemat duminică autorităţile Greciei, într-un interviu pentru publicaţia Bild am Soontag, să suplimenteze locurile lipsă pentru adăpost refugiaţilor în această ţară şi a declarat că „UE trebuie să ajute din nou în mod solidar Grecia".

  Luni la Bruxelles şi-a început lucrările summitul extraordinar al UE cu participarea Turciei, iar participanţii vor încerca să găsească soluţii pentru criza migraţiei. Ankara mizează ca Bruxellesul să îi acorde sprijinul financiar promis în mărime de trei miliarde de euro, care vor fi utilizaţi pentru asigurarea unor condiţii decente pentru aflarea refugiaţilor pe teritoriul Turciei.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei