21:52 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  universitatea alexandru ioan cuza iasi

  Universitatea „Al.I. Cuza" din Iaşi va trece Prutul

  edu-news.ro
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  721

  Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi ar putea avea din toamnă o extensie la Bălţi, la moment fiind vorba de înmatricularea a 50 de studenţi.

  CHIŞINĂU, 7 mar — Sputnik. Este vorba despre o secţie pe învăţământ juridic, profil juridic, în care se intenţionează pentru început doar primirea studenţilor la licenţă, zi, informează Ziarul de Iaşi. În prezent, Universitatea ieşeană are deja două astfel de extensii la Bălţi şi anume cele ale Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor şi Facultăţii de Fizică.

  „Lucrăm în prezent la dosarul de acreditare, avem în plan o cifră de şcolarizare de 50 de studenţi, ca să se poată studia pe două grupe a câte 25 de studenţi. Vor merge să predea profesori de la Iaşi, dar vor fi cooptate şi cadre didactice de la Bălţi sau Chişinău, pentru că unii dintre ei au fost absolvenţii noştri, chiar şefi de promoţie", a declarat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul ales al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, citat de publicaţie.

  Se preconizează ca admiterea să se deruleze exact ca la Iaşi, cu test eliminatoriu de limbă română, gramatică, în format de tip grilă, care să conteze în procent de 50% din media finală. „Nu se deosebeşte cu absolut nimic decât prin locaţie, vom păstra şi vom avea aceleaşi exigenţe", a adăugat prof.dr. Tudorel Toader.

  Facultatea intenţionează să îşi suplimenteze şi numărul de studenţi, cât şi finanţarea primită de la bugetul de stat, fiindcă un student într-o astfel de extensie are un echivalent mai mare în materie de bani primiţi de la buget.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei