16:12 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 22°C
În direct
  Explozie

  Bruxelles: Un Kalașnikov și o centură cu explozibil găsite în aeroport

  © Sputnik / Стрингер
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1202

  Poliția belgiană a găsit o centură explozivă intactă, dar și o armă de luptă de model Kalașnikov pe aeroportul Bruxelles-Zaventem, a relatat marți postul de televiziune belgian VRT.

  CHIȘINĂU, 22 mar — Sputnik. Un automat Kalașnikov a fost găsit de către poliție lângă cadavrul unui terorist la aeroportul din Bruxelles, scrie Sputnik France, cu referire la informația difuzată de postul de televiziune belgian VRT.

  Poliția belgiană a mai găsit o centură cu explozibil intactă și un „pachet suspect", potrivit Centrului de criză belgian.

  Geniștii au detonat la aeroport un obiect suspect cu puțin înainte de ora 14.00 (ora Franței). O explozie s-a auzit dinspre aeroport, ia din acoperișul clădirii ieșea fum, a transmis un jurnalist de la AFP.

  Un alt pachet suspect a fost neutralizat la începutul acestei după-amiezi de către geniști în apropierea unui campus al Universității Libere (VUB, universitate olandeză) din Bruxelles, a transmis agenția de presă Belgia.

  O serie de explozii, atentate sinucigașe, au avut loc în dimineața zilei de marți la aeroportul capitalei belgiene și într-o stație de metrou din apropierea cartierului european, soldate cu 34 de morți, 20 de persoane au murit în urma exploziei din stația de metrou Maelbeek, iar alți 14 oameni — în urma celor două explozii de la aeroportul Zaventem.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei