02:58 18 Noiembrie 2017
Chişinău+ 3°C
În direct
  Donald Trump

  Mass-media: Trump consideră că britanicii vor vota pentru ieșirea din UE

  © Sputnik/ Алексей Филиппов
  MOLDOVA-ROMÂNIA
  Sa primesc un link scurt
  1 0 0

  Donald Trump consideră că Marea Britanie va ieși din componența Uniunii Europene din cauza temerilor legate de migrație. Referendumul va avea loc la 23 iunie.

  CHIȘINĂU, 24 mar — Spuntik. Candidatul la președinția SUA din partea Partidului Republican, miliardarul Donald Trump, consideră că britanicii vor vota în favoarea ieșirii țării lor din Uniunea Europeană în luna iunie din cauza temerilor legate de migranți.

  „În legătură cu haosul din sfera migranților, cu oamenii care sosesc peste tot, cred că Marea Britanie va ajunge la aceea că se va dezlipi de UE, este părerea mea", a declarat Trump pentru postul TV britanic ITV, fiind citat de Reuters, transmite agenția RIA Novosti.

  Referendumul pentru apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană va avea loc la 23 iunie. Întrebarea care va fi pusă la referendumul, catalogat în țară ca cea mai importantă decizie strategică a unei întregi generații, va suna astfel: „Trebuie Regatul Unit să rămână membru al Uniunii Europene sau să iasă din Uniunea Europeană?".

  Conform datelor Frontex, în anul 2015 în Uniunea Europeană au ajuns 1,8 milioane de migranți. Majoritatea ajung prin Turcia și grecia și se îndreaptă în alte țări ale UE. Comisia Europeană a declarat că actuala criză a migrației este cea mai mare criză mondială de după cel de-al Doilea Război Mondial.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei