03:14 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  Kim Jong-un

  Kim Jong-un a chemat armata să fie gata pentru a lovi Seulul

  © Sputnik / Илья Питалев
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  602

  Crearea unui stat unitar poate fi realizat doar cu condiţia „distrugerii nemiloase" a instituţiilor de stat ale Coreei de Sud imediat după ordinul primit, a declarat liderul nord-coreean.

  CHIŞINĂU, 25 mar — Sputnik. Agenţia de stat de ştiri nord-coreeană a transmis vineri că liderul ţării, Kim Jong-un, inspectând exerciţiile de artilerie, a chemat soldaţii să fie gata să aplice lovituri asupra instituţiilor de stat din Seul, informează RIA Novosti, cu referire la Yonhap.

  Coreea de Nord trebuie să se îndrepte în direcţia unificării ţării, „distrugând nemilos" instituţiile de stat ale Coreei de Sud, a declarat Kim Jong-un. El a mai subliniat că armata trebuie să menţină spiritul de luptă şi vigilenţa la cel mai înalt nivel.

  În această săptămână, Agenţia Centrală de ştiri nord-coreeană a făcut publică declaraţia comitetului pentru relaţii intercoreene al Coreei de Nord, care conţinea ameninţarea de incendiere a palatului prezidenţial din Seul şi transformarea acestuia într-o mare de foc şi scrum, dar se mai şi menţiona despre disponibilitatea de a începe un război de răspuns împotriva SUA şi a preşedintelui sud-coreean.

  Coreea de Nord a lansat luni cinci rachete în direcţia Mării Japoniei. În ultimele două săptămâni Phenianul a efectuat trei asemenea testări ale puterii rachetelor, inclusiv lansări de rachete balistice de rază medie de acţiune. Aceste demonstrări de forţă au fost rezultatul desfăşurării exerciţiilor militare comune americano-sud-coreene cu participarea a 17 mii de soldaţi ai SUA. În cadrul manevrelor s-a exersat, în special, planul distrugerii conducerii Coreei de Nord în caz de război, dar şi a arsenalelor ei nucleare şi de rachete.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei