03:07 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  Operaţiune antiteroristă

  DIICOT susţine ca în România terorismul ar putea fi finanţat

  © Sputnik / Табылды Кадырбеков
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  301

  Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că a fost reînfiinţat Biroul de Terorism în cadrul DIICOT, deoarece există suspiciuni de finanţare a terorismului în România.

  BUCURESTI, 25 mar — Sputnik.  La Centrul Militar Naţional, procurorul şef al DIICOT a avertizat că trebuie să fim pregătiţi pentru ce e mai rău, deoarece facem parte din Europa, relatează Mediafax.

  Inspecţia Judiciară şi-a prezentat vineri raportul de activitate pe anul 2015. Evenimentul a fost organizat la Centrul Militar Naţional în prezenţa procurorului şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. În discursul său, procurorul a anunţat reînfiinţarea Biroul pentru Terorism în cadrul Serviciului de Terorism deja existent.

  „Există suspiciuni de finanţare de terorism, inclusiv în România. DIICOT a reînfiinţat Biroul pentru Terorism în cadrul Serviciului de Terorism preexistent şi a participat în grupul de lucru pentru modificarea legii 535 pentru prevenirea şi combaterea terorismului. Una dintre propunerile noastre a fost introducerea ca infracţiune a accesului în mod repetat a site-urilor cu caracter jihadist", a declarat Horodniceanu.

  Procurorul şef a mai adăugat că România, fiind parte a Europei, trebuie sa fie pregătită pentru ce e mai rău, chiar dacă în prezent suntem la nivelul albastru precaut. Biroul pentru Terorism a fost reînfiinţat după o pauză de doi ani şi va fi format din doi procurori. În zilele următoare urmează ca ordinul de reînfiinţare să ajungă  la CSM pentru a fi avizat.

   

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei