22:21 22 Noiembrie 2017
Chişinău+ 1°C
În direct
  Сдача экзамена

  Elevii din şcolile ruse, învingători la Olimpiada republicană de Limba română

  © Sputnik/ Сергей Орлов
  MOLDOVA-ROMÂNIA
  Sa primesc un link scurt
  301

  Ministerul Educației a acordat 40 de premii și mențiuni pentru elevii care învaţă în şcolile alolingve şi au participat la Olimpiada republicană de Limba și Literatura română.

  CHIŞINĂU, 28 mar – Sputnik. Peste 120 de elevi din şcolile alolingve din Moldova au participat, în zilele de 25–27 martie, la Olimpiada republicană de Limba și Literatura română. 

  Concursul din acest an a fost dedicat regretatului artist Mihai Volontir și a întrunit elevii învingători ai etapei raionale a olimpiadei.

  Ministerul Educației a acordat 40 de premii și mențiuni. Locul I a fost obținut de elevii Albu Alina, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „D. Cantemir” din Bălţi, Cucoş Paula, clasa a X-a, Liceul Teoretic „D. Cantemir” din Sângerei, Caminschi Olga, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „A. Doljnenco” din Vulcăneşti şi Caireac Silvia, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „V. Moşcov” din Ceadâr-Lunga.

  Învingătorii olimpiadei și profesorii acestora au fost premiați și de Consulatul General al României la Cahul, de Editura Prut Internațional, ARC, care au oferit un lot  impresionant de carte.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei