16:18 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 22°C
În direct
  votarea

  Start pentru înscrierea alegătorilor cu cetățenie română din Moldova

  © Sputnik /
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  Cetățenia română (22)
  301

  Astăzi a fost dat startul înscrierii în Registrul Electoral pentru alegătorii cu cetățenie română aflați în străinătate.

  CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Ambasada României în Republica Moldova a anunțat, printr-un comunicat de presă, că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în Republica Moldova care doresc să voteze la viitoarele alegeri parlamentare pot solicita, din 1 aprilie 2016, înscrierea în Registrul Electoral.

  Perioada de înscriere se încheie cu aproximativ 3 luni înaintea datei alegerilor, în funcție de data stabilirii scrutinului.

  Înscrierea alegătorilor în Registrul Electoral vizează, în primul rând, exercitarea dreptului de vot în cadrul alegerilor parlamentare din acest an, având în vedere modificările aduse legislației electorale și noutatea introducerii votului prin corespondență.

  Cei care doresc să afle detalii suplimentare cu referire la desfășurarea procesului electoral din străinătate pot accesa paginile de internet ale Autorității Electorală Permanente și a Ministerului Afacerilor Externe din România.

  Тема:
  Cetățenia română (22)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei