09:18 23 Noiembrie 2017
Chişinău-2°C
În direct
  Elicopter Mi-28Н

  Un elicopter rusesc s-a prăbușit în Siria. Piloții au decedat

  © Sputnik/ Александр Вильф
  MOLDOVA-ROMÂNIA
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (91)
  201

  Potrivit informației Ministerului Apărării din Rusia, aparatul de zbor nu a fost doborât cu focuri de armă. Cadavrele piloților au fost deja găsite și aduse la baza aeriană rusească din Hmeymim.

  CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. În zona orașului sirian Homs s-a prăbușit un elicopter al forțelor armate ruse Mi-28H "Vânătorul nocturn". În urma incidentului, ambii piloți şi-au pierdut viaţa.

  După efectuarea unei operațiuni speciale, cadavrele membrilor echipajului au fost aduse la baza aeriană rusească din Hmeymim.

  Potrivit informației Ministerului Apărării, Mi-28H s-a prăbușit noaptea, la ora 01,29, ora Moscovei. Elicopterul nu a fost doborât, motivele și circumstanțele incidentului se investighează.

  Elicopterele de luptă Mi-28H sunt destinate descoperirii și nimicirii tancurilor, tehnicii blindate și obişnuite, dar și infanteriei și țintelor aeriene de mică viteză. Mi-28H fac parte din gruparea Forțelor Spațiale Militare ruse din Siria, ele participând și la operațiunea de eliberarea a orașului antic Palmira.

  De la 30 septembrie 2015, Rusia a întreprins atacuri aeriene asupra pozițiilor teroriștilor la rugămintea președintelui sirian Bashar al-Assad. De la 15 martie, Ministerul Apărării a evacuat cea mai mare parte a Forțelor Spațiale Militare, deoarece sarcinile care au fost puse în fața acestora au fost îndeplinite.

  Тема:
  Războiul din Siria (91)
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei